flags

flags

pátek 16. září 2016

Kadeřnictví? Tak třeba v Mexiku...



Napsáno: Další noční směna. Ztratil se nám jeden stůl, ale jinak je tu krásný klid.

Stav: Lehká únava, ale to je asi před šestou ráno normální, že?

Když jste takhle na moři, začne Vám postupně docházet, jak spousta věcí prostě není samozřejmostí. A jak spousta věcí, které Vám doma život usnadňovaly, tady prostě nejsou sranda... Tak například jsem před rokem nechala ostříhat a bylo to super, žádné dlouhé sušení česání, pche! No, ale taky musím dodat, že kadeřnici, které bych své vlasy svěřila, jsem hledala asi půl roku. A pak si napochoduju na palubu zaoceánskýho parníku a dojde mi, že tu svojí tu vlastně nenajdu a že nejpozdějc za dva měsíce jí vážně budu potřebovat. 

Ha! Možnosti?

  • Kadeřnice v našem Spa salonu, je sice možnost, ale kvalitě nevěřim a i se zamestnaneckou slevou to bude tak za 60 USD.
  • Možnost číslo dva je salon jménem „Cutz“. Slovo salon, je trošinku silné kafe, neb se jedná o malou místnost pod hladinou moře, vedle posilovny, kde se ve svém volném čase střídá několik zaměstnnců, kterým také jaksi odmítám svěřit svou hlavu.
  • Třetí a poslední je najít kadeřnictví někde v přístavu.

No a tak jsem vyzpovídala všechny své kolegyně a usoudila, že nejbezpečnější volba bude Mexiko. Přišel Den D, vyrazila jsem na břeh, chytila taxi do centra Cozumelu a vyhledala místní nákupní středisko. Ano, věc kterou bych doma nikdy neudělala – nechat se ostříhat v obchoďáku. Největší bomba byla, že slečny o angličtinu zrovna nezavadily. Takže hezky komunikace rukama nohama a modlit se, že to dopadne. To byl stres lidi! Sledovat pohyb nůžek a modlit se, že dopadnou na to správné místo. Co normálně trvá ostříhat 20 minut, vydržela slečna šmidlat asi 50. Ale výsledek pohodový, mé srdce mohlo zpomalit zase na normální rychlost a já vypadám zase jako člověk. Šéfová dokonce prohlásila, že vypadám roztomile, tak snad z toho budou nějaká dýška...

A co bylo nejkrásnější? Cena! Dostala jsem účet na 350 Mexických pesos, což je krásných asi 19 USD! Šikovný holky to byly a já mám na další dva měsíce klid.

1 komentář:

  1. Tak ještě popřemýšlím, zda nejet příště do Mexika, aspoň těm kadeřnicím člověk nerozumí, neřekne nějakou blbost a tak. To je ale můj vlastní katastrofální příběh na místech vlasostřižnictví.

    OdpovědětVymazat