flags

flags

čtvrtek 23. června 2016

Jak se žije v nitru námořního kolosu


Napsáno: 6. a 7. den plavby
Stav: Začínám se srovnávat s realitou tohohle nereálného života. Stále neblinkám.
Těsně před odjezdem mě napadlo zkusit najít nějaká ta YouTube videa o námořním životě. Akorát jsem ve finále vůbec nevěděla jak si je interpretovat. Teď v nich žiju. A stále hodlám tvrdit, že to není špatný život. Možná je to trochu masochismus, ale mě to asi začíná i bavit.

Kabiny posádky
Kapitola plná pověstí. Je fakt, že kabiny a vše co k nim přináleží se velmi liší loď od lodi. Vše co tedy povím je specifické pro Allure. A taky nemám tušení v čem přespává vyšší management. Nicméně my smrtelníci máme v absolutní většině kabiny po dvou lidech. Jedna palanda, skříň, stůl, židle, lednička, poličky, sejfy, věšáky, televize pro každého a vestavěná koupelna. Jednolůžka náleží služebně starším a vyším šaržím. Spousta lidí ale stále přeci jen preferuje spolubydlící, protože si jaksi máte s kým popovídat, když máte už všeho plné kecky. Spolubydlící si většinou moc nevyberete, ale ze zásady se k sobě dávají lidé se stejnou pozicí, nebo alespoň, ze stejného oddělení. Postele mají skvělé závěsy, kufry se zahodí pod postel a skříně se nezdají, ale jsou docela božsky prostorné. Všechny kajuty posádky jsou bez oken, rozložené tuším ve třech podlažích, se spoustou uliček. Většinou někde u schodů se pak nachází pítko s čerstvou vodou a mašina na led. Stejně tak snack automat. Jediná hrůza je tu klimatizace. Většina pokojů je bez možnosti ovlivnění nehorázně studená, protože jimi proudí centrální klimatizace, která mění vzduch.



Vyžití posádky
Nežijeme si tu špatně. Posádka má pro sebe tuším 4 bary, z toho jeden venkovní, fittnes centrum, pinpongové stoly, billiard, přístup na helipad na přídi, několik počítačoých místností, jak pro trénink tak vlastní využití, zdarma veškerou zdravotní službu a HR se o nás stará jak o vlastní. Krmí nás kantýna otevřená 24 hodin denně v podobě nehorázně chutného bufetu s velice mezinárodní nabídkou. Krom toho si například dle libosti můžeme běhat kolem lodi na okruhu.

Jako bonus se pro nás pořádají denně minimálně 2 akce – různorodé párty, sportovní programy, movie nights... Snad každý si něco najde. A pokud ne, může sám navrhnout.





Přístup do hostovských zón
Celá posádka má například slevy do hostovských restaurací, spa a po desáté večer přístup do hostovské posilovny, která je asi tak čtyříkrát větší než ta naše  a jaksi má okna, no... Navíc jsem si tak kontrolovala svůj list co vše se musím naučit a v kapitolce seznamování s lodí byla kromě povinné návštěvy jedné z našich speciálních restaurací (sushi, steak bar, Mexiko, Itálie, Brazílie...) také návštěva některých show a programů, které jsou pro hosty. Ano, musím tam všude v uniformě, ale to snad i rozdýchám pro jednou... No a prý se pro nás pořádají akce i na hlavních atrakcích jako je lezecká stěna, Flowdriver apod, kdy je atrakce třeba na celý den jen pro nás. Těším se.

Jo a další pohoda je, že jsem na pozici, kdy moje uniforma už přeci jen má frčky. Takže se můžu jít ve volném čase válet i k bazénům, heč :P teda až najdu ten čas...

Dotazy? J


Žádné komentáře:

Okomentovat