flags

flags

pondělí 19. srpna 2013

Connecting all ... Skype

Tohle bude poslední historický příspěvek, protože se mi doba pohnula, já už málem odjíždím a už se mi prostě nechce do minulosti.

Obepsala jsem půlku světa a tiše čekala na odezvy. Přišla jedna americká negativní (no prostě jsem byla pomalá) a pár dalších co chtěli znovu poslat CV. Pak přišla ovšem Panama, kde bylo opravdu lákavé místo v oddělení marketingu místní pobočky společnosti Dell. No asi bylo hodné lákavé a tak si na nás vyžádali tříminutové video, v kterém jsme se měli představit. Ne nebudu sem dávat link, protože to video je má noční můra, ale nikdy nepoděkuji dostatečně mé drahé kamarádce, která ho se mnou natočila! No prostě 3 minuty čirého egoismu v různých koutech Brna, za slunce, za deště, sledovány homelesáky :)

Po odeslání videa přišla další čekací doba, které využil Vietnam a Filipíny a domluvili jsme si Skype Interview. Jak skvělý vynález tento komunikátor je! Vietnam byl ze všech odpočátku nejprogresivnější a tak už jsem další večer mluvila s dívkou z místního Aiesecu, která mluvila tak rychle anglicky, že jsem čas od času ani neslyšela konce a začátky slov. Hlavně mě ale zarazily její dotazy typu vadí Vám jezdit do práce městskou hromadnou dopravou? No vše vysvětlil fakt, že jsou zvyklí mít stážisty z USA... Závěr - na první pokus jsem se líbila a pokračujeme v dalším týdnu interview s budoucím zaměstnavatelem.

Všichni mě varovali v jak nekřesťanské hodiny budu kvůli interview vstávat, ale když žádáte o práci ve firmě, která se snaží udělat první poslední pro firmy v jiných časových pásmech, možná se vyhnete i tomuto. A tak jsem si hezky ve 4 odpoledne počkala na Skype call a regulérně si užila 35 minut velmi příjemného rozhovoru. Už ve chvíli kdy jsem hovor ukončila jsem se za některé jeho části mlátila do hlavy, ale to už bylo jedno. Byl to pozoruhodný rozhovor, který opravdu rozebral mé minulé pracovní zkušenosti na molekulární úroveň. Mezi otázkami mi sem tam chyběl čas se vydýchat jak rychle šli za sebou a měli úžasnou návaznost. Ještě doma a už opravdu nepřekonatelná zkušenost. No a na závěr jsem prý velmi pozitivní osoba, mám perfektní angličtinu a do firmy určitě skvěle zapadnu. No tak to beru jako přijetí :)


2 komentáře: